Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hybride of elektrische auto die een vouwwagen kan trekken

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 mei 2019

Onze Peugeot 1800 bj 2001 raakt aan zijn levenseinde. Daarom ben ik op zoek naar een hybride of elektrische auto met trekhaak met voldoende vermogen om een vouwwagen van ongeveer 450 kg te trekken. Ook in bergachtig gebied. Welke kunt u adviseren? Op de openbare site heb ik niets kunnen vinden.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een elektrische of hybride aangedreven auto om óók een lichte vouwwagen te kunnen trekken.

Van de volledig elektrisch aangedreven auto's zijn alleen de Tesla Model X, Jaguar I-pace en de Audi e-Tron formeel vrijgegeven voor het trekken van een aanhanger. Maar dan hebben we het over een uitgave van rond de 100.000 en euro én meer wat betreft de nieuwprijs.

Bij de (plug-inn) hybrides kom ik op deze mogelijk geschikte kandidate tegenn voor het betreffende beladen vouwwagengewicht van 450 kg;

  • Hyundai Ionic,
  • Kia Niro,
  • Audi A3 Sportsback e-Tron plug-inn,
  • Honda CRV 2.0 HEV
  • Toyota Prius v/a 2016.

 

Reacties

W. de Groot

Auteur - 19 september 2023

Deze vraag was van 2019. Geldt dat nu nog steeds?

Jos

ANWB Expert - 19 september 2023

Gelukkig is de lijst van EV's en hybrids de afgelopen 4 jaar fors uitgebreid, met steeds meer caravan en vouwwagen trekkandidaten. Voor een compleet overzicht kunt u onze kieshulp raadplegen. Selecteer bij brandstof het gewenste type en vervolgens het te trekken aanhangwagen gewicht. U krijgt dan een compleet overzicht te zien van auto's die daaraan voldoen. Dat kan ook wanneer u op zoek bent naar een occasion. En uiteraard laat de ANWB kieshulp méér criteria zien waar u op kunt selecteren.