Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

1.6THP motor Peugeot 3008

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 mei 2019

Ben van plan een peugeot 3008 uit 2014 te kopen met een 16 THP 156 pk motor ± 70.000 km. Ik lees op internet dat hier nogal wat problemen mee zijn. Hoe kan ik inschatten of ik hier in de toekomst ook mee te maken krijg?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de 1.6 THP benzinemotor in de Peugeot 3008.

Dit motortype heeft sinds z'n introductie in 2007 spijtig genoeg een niet al te beste reputatie. Vanaf de introductie sijpelde de eerste klachten als snel binnen over distributieproblemen, hoog olieverbruik en inwendige vervuiling. Volgens informatie van PSA zou het distributieprobleem vanaf 2013 zijn opgelost. Het betreffende bouwjaar is dus belangrijk én of er al passende modificaties in het verleden hebben plaatsgevonden. Met bouwjaar 2014 zou u aan de goede kant van de streep moeten zitten.

Gezonde argwaan is dus wel gepast bij deze motor en hebben we ook vernomen dat gemodificeerde motoren tóch opnieuw weer problemen gingen geven. Belangrijk bij deze motoren is om bijvoorkeur niet te vaak en te lang in een laag toerengebied te rijden. Daardoor wil interne motorvervuiling ook nog weleens optreden.