Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volvo V60 Hybride. Defecte dynamo/startmotor

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 7 mei 2019

Onze V60 bouwjaar 2014 ca 95.000 km stond opeens stil. Vervelend, op de snelweg. In de garage bleek de gecombineerde startmotor/dynamo defect. Reparatie totaal ca € 2000. Er ligt een coulance-aanbod. VRAAG: is dit een veel voorkomend defect bij dit model, wat is een redelijke coulance %?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De gecombineerde dynamo/startmotor van uw hybride Volvo V60 is defect en dient vervangen te worden.

Wat levensduur betreft zou het dubbele aan gebruikersjaren en kilometrage een redelijke verwachting mogen zijn. Wanneer we dat vertalen naar coulance zou fifty/fifty een acceptabel voorstel zijn. Een nog beter voorstel zou zijn wanneer alle betrokkenen 1/3 deel voor hun rekening nemen. Dus u als klant, de dealer en tot slot de importeur.

Het genoemde bedrag van 2.000 euro is los van de coulance regeling per definitie al een fikse uitgave. Misschien dat een specialist op het gebied van startmotoren en dynamo's een gerichte reparatie kan verrichten i.p.v. compleet vernieuwen. Dat zou mogelijk nog een goedkoper alternatief kunnen zijn. We komen overigens meerdere meldingen tegen van deze noodzakelijk ingreep bij soortgelijke tellerstanden. Het lijkt wel een merk en type gerelateerd probleem te zijn. Daarom vermoedelijk ook de coulance regeling waar men in de regel na 5 jaar niet heel erg scheutig mee is.