Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak Renault Clio via dealer of via Trekhaakcentru

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 9 mei 2019

Ik wil graag een trekhaak op mijn renault Clio uit 2016 zodat ik een fietsenrek kan gebruiken voor onze elektrische fietsen. Bij de ene dealer wordt geadviseerd om een demontabele trekhaak te plaatsen anders is het kentekenniet leesbaar. Bij de andere dealer adviseert men een vaste trekhaak. Beide offertes rond de €1000-€1100. Bij trekhaakcentrum een offerte van €479 voor een vaste trekhaak. Dat is een heel groot verschil. Wat  is uw advies?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een trekhaak voor het transporteren van 2 e-bikes op een drager.

Wanneer ik kijk naar onderstaande afbeelding is er inderdaad een redelijke kans dat een cijfer of letter van de plaat deels afgedekt zou kunnen zijn. Formeel moet de plaat goed afleesbaar zijn (óók bij de aankomende APK)  en speelt u met een afneembare kogel op safe. Overigens uitgaande van de hatchback versie. Bij de Estate lijkt een vaste kogel wél te kunnen.

Er is niks mis mee om voor de scherpste prijs te kiezen en zit het prijsverschil niet een een betere haak of montage. Maar óók gezien de bijgevoegde afbeelding met een voorkeur voor de afneembare kogel.