Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gescheurde brandstofleiding

Vraag gesteld door Gorter op 2 mei 2019

Ik heb een Dacia Dokker, aangeschaft mei 2015, kmstand 80.000. Ik rook afgelopen tijd een benzinelucht als ik in de auto stapte, ( brandstof Euro loodvrij ) Nu blijkt dat de brandstofleiding gescheurd is. Mijn vraag is kan ik met succes een beroep doen op coulance van de fabrikant en zo ja wat zou een billijk bedrag als tegemoetkoming in de kosten ( totaal ca Euro 170 ) zijn? Auto heeft altijd onderdak gestaan, wij rijden zeer milieubewust (max. 100 km op de snelweg). 

Hiervoor Ford Focus gereden 13 jaar lang en nooit geen last van kapotte benzineleiding gehad bij een vergelijkbaar kilometrage op jaarbasis van 20.000 km en een vergelijkbaar rijgedrag en met dezelfde brandstof

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U meldt een gescheurde brandstofleiding van uw Dacia van precies 4 jaar oud. Dat vind ik een buitensporig gebrek. Het gaat hier niet om een slijtage-onderdeel, de levensduur is niet afhankelijk van rijstijl en zeker van het brandstofsysteem mag je ervan uitgaan dat het duurzaam is. De veiligheid is bovendien in het geding. Een 100% vergoeding lijkt me hier op zijn plaats. U kunt het stappenplan klachten na aankoop volgen.