Naar artikel

Distributieketting Peugeot 3008

Vraag gesteld door Jasper op 5 mei 2019

Sinds aanschaf juni 2017 van Peugeot 3008 automaat (2011) 110000 km ratelend geluid uit uitlaat. Toenmalige chef werkplaats duidde het als de transportketting. Sinsdien zeur ik over de vraag of ik er komend seizoen wel met caravan mee op vakantie kan naar Frankrijk. Eerste jaar maar gegokt en geluk. Maar nu, een jaar later nog steeds geen duidelijk antwoord. In gesprek met verkoper gehoord dat hij jaren met diezelfde kwaal heeft rondgereden. En waarschuwing dat bij STOP-melding direct gestopt moet worden wegens kans op grote schade aan de motor.
Wat te doen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Al vanaf de aanschaf in 2017 van uw Peugeot 3008 uit 2011 hoort u de auto een ratelend geluid maken. Volgens de werkplaatschef wordt dat veroorzaakt door de transportketting oftewel distributieketting. Er zijn motoren in de 3008 geleverd (de THP) die bekend staan om problemen met de distributieketting. In ieder geval adviseer ik de ketting te vervangen, want een bijgeluid duidt op vergaande slijtage van de ketting of een probleem met de spanner.

De waarschuwing dat er bij een STOP-melding direct moet worden gestopt is in dit geval een dooddoener, omdat het kwaad dan al kan zijn geschied. Vervangen is de enige optie, en ik ben van mening dat de kosten voor de dealer zijn, omdat het probleem al in de auto zat bij aanschaf.

U kunt ons stappenplan klachten bij aankoop volgen.