Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Band loopt langzaam leeg

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 9 mei 2019

Mijn achterbanden loopt langzaam leeg en dan moet ik de band om de 3 dagen oppompen, kan dat kwaad, ik ben al naar de garage geweest en die zegt kom volgende week maar terug. Maar ik moet van het weekend een eind rijden, en nu is mijn vraag kan ik dat wel doen een eind rijden? Of repareer de ANWB de band ook, of kan ik zonder probleem een eind rijden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een aflopende achterband die u om de drie dagen moet oppompen.

Merkwaardig dat uw garage dit pas na het weekend voor u kan bekijken. Zolang de auto rijdbaar is zal de Wegenwacht hier niet voor langs komen. Ik acht het niet verstandig om met de wetenschap van een aflopende band een eind te gaan rijden. De lekkage zou onderweg eventueel kunnen verergeren en kan de band ook onherstelbaar ernstig beschadigd raken. En óók vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid zou u er beter vóór het weekend naar kunnen laten kijken.

Wanneer uw garage geen tijd heeft zou u ook naar een van de bandenspecialisten/fastfitters kunnen gaan. Die helpen u in de regel direct bij dit soort klusjes. Dan gaat u toch geruster op pad dan dat u weet met een aflopende band te rijden.