Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto (MPV?) voor een gezin met 3 kids

Vraag gesteld door N. Jansen op 3 mei 2019

I.v.m. gezinsuitbreiding (de derde kleine is onderweg; we hebben al kinderen van 3 en 1) zijn we op zoek naar een grotere auto.

Hierbij is voor ons het volgende van belang:
- 3 kinderstoeltjes naast elkaar op de achterbank
- voldoende ruimte voor bagage.
- mogelijkheid voor plaatsen dakdragers en -koffer
- Niet een te lichte motor (i.v.m. vakantiereizen door bergen met een bult bagage enzo)
- we rijden 20.00/25.000 km per jaar
- bouwjaar vanaf 2014
- KM tot 50.000
- Prijs zo'n 20.000.

Nu heb ik al gezocht naar auto's met drie kinderzitjes naast elkaar. We hebben reeds een Mazda 6 (die we aanhouden), maar dat is al krapkrapkrap op de achterbank. Dus liefst heb ik er één waar drie zitjes makkelijke naast elkaar gaan. Mogelijk 'ontkom' ik dan niet aan een MPV?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een auto met voldoende ruimte acherin in de nabije toekoms drie kinderbeveilingsmiddelen te kunnen huisvesten.

In verreweg de meeste gevallen is dat niet mogelijk. Uiteraard zijn merk en type stoelje best nog bepalende factoren omdat de buitenafmetingen van de zitjes nogal wisselend kunnen zijn. Wanneer uw voorkeur niet per se naar een MPV uitgaat zou misschien de Skoda Superb een kandidaat kunnen zijn, met name in de Combi uitvoering vanwege de noodzakellijke laadruimte. Misschien dat u bij gelegenheid eens de proef op de som kunt nemen door dat met zitjes eens uit te testen.

En anders lijkt een MPV toch echt onvermijdelijk. Ik denk dan bijvoorkeur aan een 5 persoons versie om nog voldoende laadruimte te hebben. De Ford S-Max zie ik dan wel als ideale kandidaat. Maar binnen de genoemde prijs, leeftijd en kilometrage wordt dat dan wel wat lastig. Er zal dan ergens een concessie gedaan moeten worden. En wanneer een 7 persoons versie niet helemaal is uitgesloten zou u kunnen blijven bij de toch wel grote betrouwbaarheid van de Mazda. Misschien is de Mazda 5 dan nog een optie. En binnen de 7 persoons versies zijn er uiteraard meer gegadigden maar misschien is vanwege ook de praktische schuifdeur van de Mazda 5 én z'n betrouwbare status in dit geval wel de ideale gezinsauto.