Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slechte start bij warm weer Audi A6 2.0 tfsi

Vraag gesteld door C. Prenger op 25 april 2019

Heb een A6 2.0 TFSI uit 2007. Nu wil de motor slecht aanslaan bij warm weer en ook alleen dan. Zoals gistermiddag met dit prachtige weer duurt het zeker 10/15 seconden voor die aanslaat. Komen dan ook wat kleine pluimpjes uit de uitlaten :-) en loopt pas na een paar seconden op alle cilinders.

Al bij de garage geweest die kunnen geen foutcodes vinden hiervan. Probleem is alleen als die de rest van de dag stil heeft gestaan.

Als ik de auto wil starten in de middag na bijvoorbeeld 10 minuten gereden te hebben en een half uur uit geweest is start die wel direct. Iemand enig idee wat het kan zijn of bekend met dit probleem? In de winter dus totaal geen last van gehad. Half jaar geleden is er nog een nieuwe originele accu ingezet (Ook ingeleerd). Hoor graag.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een startprobleem bij u Audi A6.

Deze generatie 2.0 TFSI motor heeft wel de reputatie nog weleens een brandstoftoevoer probleem te hebben. Dat lijkt ook wel 'n beetje aan te sluiten op het omschreven verschijnsel. Wat genoemd wordt is een te hoge brandstofdruk, te lage opbrengst van de benzine pomp en vervuiling van het brandstoffilter of aanzuigzeef van de brandstofpomp. Bij latere versies zou er ook een modificatie zijn toegepast, óók aan de nokkenas die niet heel erg duurzaam bleek.

Misschien dat uw garage eens in die richting wil denken. Dit betreft immers wel dit motortype met de genoemde brandstof toevoer gerelateerde problemen.