Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motormanagement Computer Nissan Almera

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 april 2019

Het komt met regelmaat voor dat mijn recent gekochte Nissan Almere (Bouwjaar 2003, 1.8 benzinemotor) niet wil starten. Op de site van de ANWB lees ik het volgende: "De (benzine-)motor wil niet aanslaan, als er slecht contact is in de stekker van de motormanagementcomputer. Die zit niet op een handige plek, maar het enige wat de Wegenwacht in feite doet is loshalen, schoonmaken en goed vast zetten."

Mijn vraag: Waar kan ik deze computer ergens vinden? En is deze handeling door een leek zoals ik uit te voeren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt waar de motormanagement geplaatst is bij uw Nissan Almera.

De Wegenwacht heeft geen documentatie waar de locatie van deze computer wordt beschreven. Een Wegenwacht ter plaatse weet 'm in de regel wel te traceren. Deze kan onder de motorkap zijn gemonteerd aan het schutbord, maar ook in het interieur achter de middenconsole.

Maar het advies is wel een dergelijk ingreep bij voorkeur door een professional te laten uitvoeren. Zomaar stekkers lostrekken is niet altijd zonder risico. Daarbij komt ook dat het belangrijk is het startprobleem te interpreteren. Misschien dat de mogelijke oorzaak in een volstrekt andere hoek gezocht moet worden. Als Wegenwacht lid mag u natuurlijk altijd daar een beroep op doen wanneer uw auto dienst weigert. De kans is groot dat er dan ook een betrouwbare diagnose uitrolt.