Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker LPG Frankrijk

Vraag gesteld door L. Stappers op 1 mei 2019

Heb ik een milieu sticker nodig als ik met een LPG auto via de route Soleil naar de Drome rijdt? En hoe kan ik weten of onze LPG tank n veiligheidsventiel heeft?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de Franse milieusticker óók nodig is wanneer het een LPG auto betreft. U heeft óók voor een LPG auto een sticker nodig. Bij het aanvragen van de sticker voer je bij 'Add a vehicle' / 'Voertuig toevoegen' / 'Ajouter un véhicule' de voertuiggegevens in met bij Type of fuel / Brandstofsoort / Carburant uiteraard LPG.

In het departement Drôme (onder meer de steden Valence en Nyons) geldt een tijdelijke milieuzone (ZPA): bij aanhoudende extreme luchtvervuiling is de milieusticker verplicht. Na twee dagen mogen alleen voertuigen met een vignette Crit’Air 0 t/m 3 rijden. Houdt de extreme luchtvervuiling lang aan, dan kunnen nog meer categorieën onder het rijverbod vallen. Formeel zou u dus bij óók bij een LPG installatie aan boord een sticker moeten hebben wanneer er op dat moment in de omschreven omgeving een tijdelijke milieuzone geldt. Zie aanvullend onze pagina Milieuzones in Frankrijk.

Wanneer uw auto een LPG installatie heeft met formeel ook een vermelding in de voertuiggegevens/kenteken van de auto, is deze goedgekeurd en voldoet deze aan aan het Europese R67 reglement. Alle autogassysteem componenten moeten voldoen aan de eisen, inclusief een afblaasbeveiliging. Dus een goedgekeurde LPG installatie heeft dit per definitie aan boord.

Let op: per 1 juli 2019 veranderen de regels m.b.t. de milieuzone in Parijs en de daarbij behorende boulevard périphérique. Kijk voor de actuele stand van zaken in onze Landeninformatie/Frankrijk bij Lage-emissiezone Parijs.

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.