Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 april 2019

De distrubutieketting van mijn Tiguan 1.4 ts 160 pk uit januari 2012 moet worden vervangen kosten 2400 euro bij een Volkswagendealer. Auto in 2017 gekocht en tijdens koop gevraagd of bij deze auto geen prblemen zijn met de gemonteerde ketting vanuit de fabriek het antwoord was nee. Daarna bij starten altijd een lort rammelend geluid dat na 30 to 50 seconden weggaat. Hiermee een paar keer terug geweest. dit was niet zorgwekkend volgens garage. Valt dit niet onder de coulance regeling. 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

De distributieketting van uw VW Tiguan 1.4 ts, bouwjaar 2012, moet worden vervangen. De kosten zijn € 2400. De VW is in 2017 gekocht en u heeft destijds specifiek gevraag naar de ketting. Uw vraag is of dit onder een coulanceregeling valt.
Op onze website staat informatie over veel VW tsi-motoren met problemen

Levensduur distributieketting
In principe zou een distributieketting bij normaal gebruik een autoleven lang mee moeten gaan. Gaat deze eerder kapot dan kunt u een beroep doen op non-conformiteit  ( dit is de wettelijke garantie.) 

Wettelijke garantie
Als de auto altijd in onderhoud is geweest bij de officiële dealer dan kunt u terug naar de dealer.  De dealer kent de afspraken hierover met de importeur.  Heeft u de auto niet bij de dealer gekocht dan zult u zich in eerste instantie moeten wenden tot de verkoper met een beroep op non-conformiteit.
 
Meer informatie over conformiteit en welke stappen u moet nemen, vindt u op onze website.