Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat heb ik allemaal nodig als ik mijn de auto naar Turkije ga qua vignetten etc.?

Vraag gesteld door op 8 april 2022

Ik ga binnenkort met de auto naar turkije. nou wil ik graag weten wat ik daar allemaal voor nodig heb, en of ik dat bij de anwb kan krijgen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat u o.a. aan vignetten allemaal nodig heeft wanneer u met de auto afreist naar Turkije.

Volgens de meest logische route is Duitsland het eerste land die u moet oversteken. Duitsland kent geen tol maar wel milieuzones in de grote steden. Maar op doorreis lijkt me maatregelen vooraf overbodig. Vervolgens bereikt u de Oostenrijks grens waar een tolvignet voor u noodzakelijk is. Deze zijn in de ANWB winkels te koop. Zie alle aanvullende info over Tol in Oostenrijk.

Vervolgens bereikt u Servië waar op alle snelwegen tol moet betalen. Dat kan contant maar o.a. ook met creditcard. Er kan ook elektronisch betaald worden met een tolbadge op prepaidbasis. Zie aanvullend Tol in Servië. Een vignet is daar dus niet van toepassing.

Eenmaal in Bulgarije is voor het wegennet een geldig elektronisch vignet verplicht. Deze zijn niet vooraf bij de ANWB te koop maar uitsluitend ter plaatse. Zie aanvullend Tol in Bulgarije.

Tot slot bereikt u Turkije waar u op de meeste snelwegen en enkele bruggen tol moet betalen. Betalen kan alleen met de elektronische betaalsystemen. Helaas zal deze ook ter plaatse aangeschaft moeten worden en is niet vooraf verkrijgbaar via de ANWB. Zie voor alle aanvullende info Tol in Turkije.

Dan valt dus alléén tol in Oostenrijk vanuit Nederland te regelen en de rest dus ter plaatse.

Check aanvullend wel onze website waar u praktische informatie per land vindt. 

Meer informatie:

Toloverzicht Europa
Milieuzones Europa