Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

verlengen rijbewijs 75 jaar

Vraag gesteld door ranah op 24 juli 2018

wat is de maximale tijd van te voren, om je rijbewijs te verlengen bij 75 jaar dus meer als 4mnd. voor je 75e jaar.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over het verlengen van uw rijbewijs.

Bent u tussen de 70 en 75 jaar dan wordt het rijbewijs afgegeven voor maximaal vijf jaar. Bent u bijvoorbeeld 74 jaar, dan krijgt u een rijbewijs voor maximaal 5 jaar. U mag dus blijven rijden tot uw 79ste zonder medische keuring. De aanvraag kan elk moment gebeuren. Het rijbewijs is 5 jaar geldig na datum afgifte.
***

Reactie van Henny van den Bergh:

Als aanvulling op het antwoord van mijn collega: als het oude rijbewijs verloopt op of na uw 75ste verjaardag is een medische keuring nodig.

Ik raad u aan om op tijd te beginnen met het aanvragen van het rijbewijs. Doordat er een medische keuring plaats moet vinden, kost de procedure veel tijd. Wanneer het rijbewijs verlopen is tijdens de aanvraag procedure, dan mag men niet meer rijden tot de ontvangst van het nieuwe rijbewijs. Het CBR streeft ernaar om alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen, met een maximumtermijn van vier maanden. Als het CBR doorverwijst naar een medisch specialist dan heb je ook daar met lange wachttijden te maken. Hierdoor kan de procedure nog meer tijd in beslag nemen.

Meer informatie over het verlengen van het rijbewijs vindt u op onze website.