Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies bij koop tweedehands 7 personen auto met grote bagageruimte

Vraag gesteld door Ingrid06 op 5 februari 2018

Voor ons en ons kinderproject hebben we een tweede voertuig nodig. Nu rijden we een Mercedes 9 persoons Sprinter. De Volvo S70 met kenteken 28-HH-TH hebben we (wegens hoge reparatiekosten) net verkocht.
Om deze te vervangen hebben we een 7-persoons auto nodig met zoveel mogelijk bagageruimte. Verdere 'eisen' automaat (wegens wisselende chauffeurs), een trekhaak, dat de achterste zitplaatsen of bank er ook uitgehaald kan worden. Een auto waar we weinig omkijken naar hebben voor de komende drie jaar op zijn minst.
We hebben nu de keuze uit 3 modellen:

1.) CHRYSLER GRAND VOYAGER 3.31 V6 SE, AUTOMAAT, 2008, 7 PERSOONS, 197.975 KM, MPV , 128 kW (174pk), KENTEKEN 76-ZG-ZV, BENZINE, 6 CYLINDERS / VRAAGPRIJS: €5.450,00

2.) RENAULT GRAND ESPACE 2.OT DYNAMIQUE CLIMA, CRUISE DEALER OND, 2009 7 PERSOONS, 180.954 KM, NAP gecontroleerd, door dealer onderhouden, KENTEKEN 56-KHT-8, BENZINE, HAND GESCHAKELD 6 VERSNELLINGEN, 170 PK / VRAAGPRIJS € 7.750,00 via Marktplaats bod van € 4.500,00 gedaan.

3.) RENAULT GRAND ESPACE 2.0 T PRIVILÈGE, 7 PERSONEN, AUTOMAAT 5 VERSNELLINGEN, XENON - JAAR 2005, 219.119 KM, ENERGIELABEL D, VERBRUIK 9,35 KM/L, KENTEKEN 75-RN-VJ, BENZINE, met trekhaak, PRIJS €3.945,00 BIJ EEN BOD VAN
€ 3.450,00 WORDT HIJ GERESERVEERD.

Wij kopen de auto voor onze stichting www.antarfoundation.org - we zijn drie vrouwen die ook de beslissing over deze aankoop zelf nemen - vandaar dat we graag advies krijgen.

Wat raadt u ons aan?? Is het zo dat een automaat niet gesleept kan worden maar alleen op een aanhanger vervoerd kan worden - lijkt me begrijpelijk.

We hebben deze auto nodig en als stadsauto voor boodschappen etc. en veel snelweg rijden vanwege regelmatig afstanden van 100 km te moeten afleggen en 3x per jaar kampen in het buitenland (heen en terug 2400 km in totaal per reis). We krijgen het grootse gedeelte van onze inkomsten via collectes binnen - dus zitten niet zo heel makkelijk in het geld. Wat moeten we doen? Of raadt u ons nog een ander model en merk auto aan????

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een gebruikte auto met 7 zitplaatsen, veel bagageruimte en wat andere criteria. Een belangrijke opmerking is dat u zoekt naar 'een auto waar we weinig omkijken naar hebben'. Dat vertaal ik als een auto die betrouwbaar is, weinig storingen heeft dus een zo klein mogelijk kans op onverwachte uitgaven aan reparaties.

Wat ons betreft zijn er andere merken die beter voldoen aan die eigenschap, om het zo maar te zeggen. De Espace en Voyager van die bouwjaren staan niet bepaald bekend als zorgeloos.

Met de combinatie budget en voertuigsoort komt u uit in auto's die ouder zijn en al wat kilometers hebben gereden. Ik zou dan eerder aansturen op een Japanse auto, zoals een Toyota Previa, Toyota Avensis Verso of Mitsubishi Grandis. De Previa en Grandis worden niet in grote getale aangeboden. Daar zou u de tijd moeten kunnen nemen om dat ene exemplaar te vinden. Dat geldt ook wel voor de Avensis Verso, omdat die er is in 5, 6 en 7-persoons uitvoering. De vijf- en zespersoons uitvoeringen vallen dan af. De spoeling is vrij dun, maar ze worden aangeboden. Misschien staat hij er al tussen in het aanbod van de vele advertentiesites.

Garantie zou prettig zijn, dat is standaard op een auto boven € 4500,-, die gekocht wordt bij een Bovag-aangesloten autobedrijf.