Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete a4 leidschendam/voorburg

Vraag gesteld door l.c.visser op 3 mei 2018

ik heb voor de 3e keer al een boete gehad op de a4 Leidschendam Voorburg met een snelheids overschrijding van 9km met reduktie 5km te hard €39,00. ik vind het absurt dat men op die plek zo critis meet . terwijl ik een inhalings maneuvre deed . om daar na weer naar 10 km zou gaan rijden .
maar overal in Nederland waar borden staan van 100km en fits apparaten staan nooit geen bekeuringen uit gedeeld word met een snelheid auto 110km nooit geflitst word alleen daar bij Leidschendam Voorburg wel. ik vind het zielig voor woorden!!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U bent drie keer geflitst op dezelfde plek op de snelweg. Het boetebeleid is in Nederland overal hetzelfde, op de A4 is het dus niet anders.

Boetes voor relatief kleine snelheidsovertredingen zijn vaker onderwerp van discussie.

Uitgangspunt voor de ANWB is altijd dat de verkeersveiligheid gediend moet zijn met controles. De boetes zouden beter in overeenstemming gebracht kunnen worden met de gevaarzetting van de overtreding. Daarin past ook de mate van overschrijding van de limieten.***

Reactie van l.c.visser:

de reactie op mijn vraag is onjuist het is niet overal het zelfde. beslist niet!! deze camera op de a4 is te scherp af gesteld! want het verschil met de snelheid van een auto en de flits apparatuur kan je afstellen tot een limiet en deze op de a4 is te laag in gesteld . dat betekent dat als een auto 95 rijdt en ik wil in halen dat dat onmogelijk word gemaakt!! en ik ben niet de enige die over deze flits apparatuur klaagt!! het is idioot om voor 5 km een boete te krijgen!!***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Als u van mening bent dat de meetapparatuur op die plek verkeerd staat afgesteld dan zou ik zeker bezwaar maken tegen de boetes. Op anwb.nl leest u hoe u dat in zijn werk gaat.