Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak bij dealer of elders onder mercedes A bouwjaar dec. 2010?

Vraag gesteld door Margaretha op 29 maart 2016

Bij de mercedes dealer wordt een trekhaak met ventilator geadviseerd voor mijn auto . Deze is bestemd voor 2 e bikes . En 2 maal per jaar een aanhang wagentje.Kosten ruim €1500 ,- Kwikfit € bijna € 600,- De auto is een automaat 160.Wat is wijs?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een trekhaak bij voorkeur door de dealer óf elders ook vakkundig gemonteerd kan worden.

De extra koeling lijkt me alleen relevant in combinatie met een caravan of flinke aanhanger. Voor twee fietsen zie ik niet in waarom dat zou moeten. Met 60 kg bagage in de kofferruimte heb je óók geen extra koeling nodig. Het twee maal per jaar te gebruiken aanhangertje is wellicht voor beperkt gebruikt en niet over lange afstanden en intensieve motor- en bakbelasting.

U zou dus best elders kunnen kiezen voor de montage van de trekhaak. Het belangrijkste is echter dat er wel een voertuig specifieke bekabeling wordt gebruikt om allerlei vervelende storingen uit te sluiten. Het kan zijn dat de bedrading in de software van de auto ''ingeleerd'' moet worden. Vraag vooral aan Kwikfit of men wat uw auto betreft daartoe in staat is. Anders moet u daar weer specifiek voor naar de dealer en is het de vraag of men daar dan nog zin in heeft.

Kijk ook in bijvoorbeeld de handleiding van uw auto naar de door Mercedes voorgeschreven maximaal toelaatbare kogeldruk en of dat voldoende toereikend is voor de e-bikes plus drager.