Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing in motormanagement

Vraag gesteld door Frits Germs op 10 september 2018

Ik heb een Citroën C3 e-HDi 70 airdream EGS Tendance uit 2012. De auto heeft 180.000 km gereden. In 2015 ging het controle lampje "Storing in motor: laat dit verhelpen" voor het eerst branden. De garage heeft het systeem uitgelezen en daarna is het lampje twee jaar uitgebleven. In 2017 heeft de garage nadat het lampje weer ging branden de Ventil turbo vervangen. Daarna lampje uit. Na 2 maanden brandde het lampje weer. Maar na twee dagen weer uit. En sindsdien een ritme van 1 maand lampje uit , dan 2-3 dagen lampje aan , dan weer maand lampje uit etc. Bij de garage is systeem weer uitgelezen. Geconstateerd werd dat de oorzaak lokaal is, de status interval en de storing werd gezien als: Verschil tussen instelling en positie overschrijdt min. of max. drempelwaarde. Bij een grote beurt is er nog naar gekeken. Er is een roetfilter vervangen, maar ook dat veranderde niets in het periodiek aan en uitgaan van het lampje. De garage kon bij navraag niet echt aangegeven wat de oorzaak zou zijn. Misschien ergens een overschrijding en als dan een aantal keren gestart en gereden is zonder overschrijding dan zou het lampje weer uitgaan. Ik merk aan de auto en de motor echter verder niets. Weet U wat er eventueel aan de hand is?
Frits Germs

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Het motormanagementlampje van uw Citroën C3 e-HDI 70 gaat regelmatig branden. Er zijn al diverse reparaties gedaan zonder resultaat.

Er zal eerst diagnose gesteld moeten worden voordat er reparaties worden uitgevoerd.

Het beste kunt u op het moment dat het motormanagementlampje gaat branden een dieselspecialist of een diagnosespecialist bezoeken zodat onderzoek gedaan kan worden op het moment dat de storing er is.