Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vastgelopen motor

Vraag gesteld door peterhendriks1955 op 16 februari 2018

heb een citroen c4 grand picasso. Begin januari heeft auto grote beurd gehad en distributieriem vervangen. 2 weken later is startmotor vervangen. Heb sinds grote beurd ongeveer 2000km gereden. Nu is motor vastgelopen. Vollgens de garage heeft de nieuwe olie een reinigend vermogen en is het filter verstopt geraakt waardoor de motor te wenig smering heeft gekregen en daardoor is vastgelopen. Kan dat 2000km rijden met nieuwe olie en daardoor een vastloper krijgen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een vastgelopen motor 2000 km ná de onderhoudsbeurt.

Misschien kunt u aanvullend nog vermelden wat het bouwjaar, motortype en kilometerstand is van uw Picasso. Graag ook of de garage een dealer is of een universeel bedrijf, al dan niet Bovag aangesloten.***

Reactie van peterhendriks1955:

Bouwjaar nov 2007 het betreft een 1600cc dieselmotor kilometerstand bij beurt 208000 reparatie door universele garage***

Reactie van Jos van der Drift:

Gezien de termijn waarop de motorschade is ontstaan, zo kort na de onderhoudsbeurt, heeft u wat mij betreft alle reden de garage aansprakelijk te stellen. Bij een verversbeurt zie ik niet direct een verband met de onstane motorschade in combinatie met de verklaring van de garage.

Uiteindelijk moet de garage aantonen niet aansprakelijk te zijn voor deze motorschade. Ik begrijp dat het een universele garage betreft. Hopelijk is deze wel aangesloten bij de Bovag waar ook duidelijk afspraken zijn over garantie, en u nog zou kunnen overwegen de Geschillencommissie in te schakelen. Dat geld ook voor een rechtsbijstandsverzekering waar u misschien over kunt beschikken.

Zie ons Stappenplan onderhoud en reparatie.