Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

auto huren in de VS

Vraag gesteld door auto VS op 16 september 2017

Geachte expert,

Ik ondervind onduidelijkheid over het huren en goed verzekeren van een auto in de VS. Ik heb onderstaand antwoord van uw collega ontvangen, echter op de website vind ik andere informatie. Ik heb geprobeerd uw collega te beantwoorden maar heb geen emailadres van de ANWB. Vandaar mijn vraag via deze weg.


Toen ik in de ANWB winkel mijn internationale rijbewijs kocht, drukte de dame achter de infobalie mij op het hart om altijd een autoverzekering bij de ANWB in Nederland af te sluiten, zeker en VOORAL voor het huren van een auto in de VS.

Graag ontvang ik informatie hoe ik het beste een auto kan huren in de VS, via de ANWB, met volledige dekking en bij een gerenomeerd verhuurbedrijf.

Omdat ik niet voor vervelende verrassingen in de VS wil komen te staan voor het geval ik schade maak, zou ik het liefst een goede verzekering bij de ANWB willen afsluiten.

Ik verneem graag uw advies.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,
Frederike

Beste mevrouw,

Dank voor uw bericht.
Helaas is het niet mogelijk om vanuit de ANWB een verzekering af te sluiten voor een huurauto in de VS.
Het is vanuit de verhuurder wel mogelijk om extra verzekeringen af te sluiten: dit worden zogeheten damage waivers genoemd.
CDW : collission damage waiver
LDW : Loss damage waiver
Deze kunnen bij de balie van het autverhuurbedrijf worden gesloten , maar ook (goedkoper) via internet, voordat u de auto ophaalt.
Het hangt er van af , bij welk bedrijf u de auto huurt, wat de mogelijkheden zijn.
Bijgevoegde link geeft u nog extra informatie en adviest met betrekking hiertoe.

https://www.anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/verzekering-huurauto

Veel succes met uw voorbereidingen van uw reis!


Met vriendelijke groet,

Team Correspondentie

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U wenst een verzekering bij de ANWB af te sluiten met volledige dekking voor een huurauto in de Verenigde Staten.

Zoals mijn collega al aangaf is het inderdaad niet mogelijk een dergelijke verzekering apart bij de ANWB af te sluiten, dat dient u bij de verhuurmaatschappij te doen.

U kunt wel via onze website een geschikte auto zoeken via Sunny Cars.

Sunny Cars heeft zelf geen auto's in bezit, maar werkt samen met de grote internationale autoverhuurders en lokale verhuurders. Elke verhuurpartner heeft eigen voorwaarden, maar Sunny Cars zorgt ervoor dat u verzekerd bent volgens de Sunny Cars voorwaarden.