Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peuter klimt uit autostoeltje - wat is een veilige oplossing?

Vraag gesteld door Heidy op 13 juni 2017

Mijn peuter van net twee vindt de gordels van de Maxi Cosi Tobi niet fijn, en hoe strak ik ze ook zet, hij weet zich er altijd tussenuit te wurmen, wat ik dan ineens in mijn spiegel zie op de snelweg. Super gevaarlijk dus. Ik ben nu op zoek naar een veilige oplossing, (bv. de 5pointplus of gordelclip van besafe), maar hoor ook dat die oplossingen soms door de anwb/brandweer afgeraden worden (ivm het snel je kind uit de auto kunnen halen na een ongeval/in het water). Wat is nu een goede en veilige oplossing? Alvast bedankt!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar een veilige oplossing voor uw autostoel ontsnappende peuter.

Wij horen over 5 Pont Plus Anti Escape System wel positieve verhalen

Officieel is het zo dat een stoeltjesfabrikant een goedkeuring moet afgeven voor de toepassing van zo’n product in hun stoeltje. Dit is voor zover ik weet niet gebeurd. De ANWB heeft Maxi-Cosi wel eens gevraagd wat ze van het product vonden. Vooralsnog hebben we daar tot op heden geen officieel antwoord op gekregen.

Op de site van de 5 point plus lees ik wel dat Maxi-Cosi het product aanraadt. Maar formeel moet u voor een een goed advies aan de stoeltjesfabrikant vragen of het product gebruikt mag worden.