Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

THP motor in Citroen C5

Vraag gesteld door Fantamos op 8 januari 2018

IK heb een C5 uit 2011 gekocht met 150.000km op de teller. Gaf bij wegrijden van de dealer motorstoring aan, die niet terugkwam na diverse keren stoppen en starten. In de 6e maand na aankoop bleek het koelsysteem bijna droog te staan en werd er een deel vervangen, inclusief de mutliriem. Hierna blijft de motor herhaaldelijk een interne storing aangeven en dreigt zelfs af en toe af te staan.
Heeft dit mogelijk te maken met de bekende problemen rond dit type motor (Ketting)?
Wat zijn mijn rechten bij de verkoper? (Grote Renaultdealer)

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

og geen zes maanden geleden heeft u bij een Renault dealer een gebruikte Citroën C5 (2011/150.000 km). De auto vertoont de afgelopen peiode tal van interne storingen. Ook was het koelsysteem nagenoeg leeg. U vraagt zich af of dit een voorboden is van de welbekende problemen met de THP-motor.

Koelsysteem
Dit staat los van de veel voorkomende problemen THP-motor. Kennelijk is er sprake van een lekkage van het koelsysteem.

Interne storingen
Dit kan wel duiden op de veel voorkomende problemen THP-motor. Het gaat dan om interne vervuiling motor en problemen met distributieketting.

Garantie
Indien de auto destijds met BOVAG-garantie geleverd is, dan dient de dealer de gebreken op grond van de garantie te herstellen.

Wettelijke garantie
Indien de auto destijds geleverd is zonder BOVAG-garantie, dan zou u mogelijk een beroep op de wettelijke garantie kunnen doen (Conformiteit art 7:17 BW), nu de motor ondeugdelijk blikt, en derhalve niet voldoet aan de redelijke verwachting die u mocht hebben op grond van de koopovereenkomst.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.