Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fiat ducato met startprobleem

Vraag gesteld door Harmstoom op 11 mei 2016

Wij zijn met onze fiat camper in Kroatië. Ducato type 15 met 2.3 jtd motor. Kent.no 89-nl-gx. De motor slaat alleen aan zonder gas te geven. Na enkele seconden is alles weer normaal. Het lijkt dat de brandstoftoevoer bij het starten wordt afgesloten. Kan ik nog enkele weken doorrijden? Kan ik zelf iets doen? Gr. H. Toom

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over startproblemen met uw camper 2.3 met JTD Fiat motor.

Het is altijd lastig om op afstand tot een diagnose te komen en een inschatting te maken of u écht in de problemen zou kunnen komen.

Of u zelf iets kunt ondernemen lijkt me niet heel waarschijnlijk. Misschien heeft u de reservesleutel mee en is dat nog een optie om deze eens te proberen. De Ducato staat bekend om soms een moeilijke sleutelherkenning om vervolgens niet te willen aanslaan. Een andere mogelijke oorzaak zou een gebrekkige brandstofraildruk sensor kunnen zijn of een gebrekkige aansturing van de hogedrukpomp door oxydatie van de bedrading. Hoe vervelend dit soort situaties ook zijn, een gebrek is in de regel pas te vinden wanneer het op dat moment pas is. Laten we hopen dat u de auto gewoon rijdbaar blijft en dat u bij terugkomst daar eens zorgvuldig naar kunt laten kijken.