Naar artikel

ibiza 1.8 20vt cupra 2000 stottert

Vraag gesteld door pascaldousma op 21 januari 2018

hallo

Ik heb een vraag sinds vandaag begint mijn seat met het doortrekken te stotteren lijkt op een soort van korte onderbreking nu heb ik laatst een nieuwe dynamo erop gezet plus de bougies laten vervangen heb het zelfde probleem eerder gehad alleen toen was de massa kavel van de dynamo los deze zit nu vast iemand enig idee wat het nu kan zijn??

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de oorzaak van het inhouden van uw Seat Cupra.

Een massa probleem is niet helemaal ondenkbaar. U zou eens kunnen proberen tijdelijk met een startkabel een extra massa aansluiting te maken, dus van motor naar chassis. Maar er zijn ook andere oorzaken zoals een vervuilde luchtmassameter of een bobine probleem. Ik kom van de Cupra één soortgelijke klacht tegen met de voedingsrelais (30) in de zekeringkast die zo nu en dan dienst weigert.

Hopelijk zit hier een bruikbare suggestie tussen.***

Reactie van pascaldousma:

en hoe plaatst ik die tijdelijke extra massa en vanaf waar bij dr motor?***

Reactie van Jos van der Drift:

Eigenlijk heel simpel. Een accu kabelklem ergens aan een metalen deel in de motorruimte en de andere klem van de kabel ergens aan de motor zelf. Let wel op dat de kabel niet ergens tussen kan komen. Het is een proef waar u geen weken mee hoeft te rijden maar wanneer u meteen verschil merkt is massa vermoedelijk toch de oorzaak.