Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

is diagnose Opel garage de juiste?

Vraag gesteld door connie61 op 21 juni 2018

Ik heb op 4 mei wegenwacht hulp gehad omdat mijn opel astra knt. 81-nj-xr onder het rijden was stilgevallen. De wegenwacht constateerde dat het brandstofrelais kapot was. Ik heb bij de off. opel garage een nieuwe gehaald. erin gezet en tussendoor een klein stukje gereden. Op 12 juni gebeurde weer hetzelfde. Weer wegenwacht erbij en weer hetzelfde relais. Ik terug naar de garage en gevraagd of hij kon kijken of het relais wel goed was. Hij was dus goed en de oude ook nog. Wat is er dan aan de hand vroeg ik. Het kan zijn dat de computer en nog iets kapot is, als ik die laat vervangen gaat mij dat min. 1000, euro kosten, reviseren kost ongeveer 650,--. Maar dat ga ik toch niet doen, voor zo'n oude auto? nu is mijn vraag is het dat wel? want op het uitlezen door allebij de wegenwachters kwam dat niet naar boven. Ik hoor graag van U m.vr.gr. Connie Meijer, platina lid

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de storing aan uw Opel Astra en de gestelde diagnose.

Het zou kunnen dan er iets mis is met de aansturing dat vanuit de ECU (computer) geregeld wordt. Dat is wel een zwakke schakel bij deze generatie Astra en kom ik vaker tegen als oorzaak in relatie tot het niet aansturen van de brandstofpomp.

Ik kom ook nog een bericht tegen over het paarse relais die óók mee vervangen wordt, samen met het brandstofpomprelais. Misschien is dat nog het proberen waard. Maar uiteindelijk zijn dit toch zoekplaatjes waar tijd en dus geld in gaat zitten. Maar de ECU is wel een verdacht onderdeel bij deze auto. Een gebruikt exemplaar is misschien nog optie en in ieder geval ongetwijfeld een stuk goedkoper dan nieuw of gereviseerd.