Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Na een grote beurt problemen met remmen

Vraag gesteld door jukramer op 24 juni 2016

Na een grote beurt viel het me op dat het verbruik omhoog ging. Na ongeveer anderhalve week kon ik 'smorgens niet meer op mijn werk komen vanwege ondeugdelijk remmen. Met een autoambulance ben ik weer naar de garage gebracht. Uit onderzoek bleek dat de rem rechtsvoor was blijven hangen met als gevolg remklauw defect en remblokken verglaasd door de hitte. Dit is gerepareerd met een nieuwe remklauw en remblokken. Ik krijg de volledige rekening gepresenteerd ongeveer €300. Mijn inziens had dit uit de grote beurt moeten komen dat de rechter voorrem niet deugde. Ook omdat uit mijn eerste waarnemingen de auto nu zelfs zuiniger is dan voor de grote beurt en reparatie aan de remmen. De garage houd echter vol dat ze dit niet hadden kunnen voorzien en de rekening dus terecht vinden. Ik had moeten aangeven dat er problemen waren met de rem, echter merkte ik daar voor de grote beurt niks van. Ik blijf met een naar gevoel overhouden en zou op zijn minst een coulance regeling willen treffen met de garage. Wat is het beste wat ik kan doen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Kort na de grote beurt krijgt u problemen met de remmen en u vraagt zich af of de garage tijdens de beurt dit niet had moeten constateren.

Ik kan me voorstellen dat u twijfelt echter het is achteraf niet meer vast te stellen of dit probleem er tijdens de beurt al was. Een remzuiger kan op elk moment vastlopen in zijn cilinder. Dat de auto na de reparatie van de remcilinder en de grote beurt zuiniger is dan voor de werkzaamheden toont niet aan dat het probleem met de remmen er tijdens de beurt al was. De auto kan ook zuiniger rijden omdat hij een grote beurt gehad heeft.

U schrijft dat u een rekening gepresenteerd krijgt van € 300,- wat voor een dergelijke reparatie best laag is.