Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto kapot voor de inruil

Vraag gesteld door Sylvia1974 op 6 maart 2018

Ik heb een auto gekocht en heb hiermee mijn eigen auto ingeruild. De auto kan ik vrijdag ophalen maar nu is de uitlaat van mijn eigen auto kapot gegaan. Nu wil ik de auto niet meer inruilen maar de handelaar biedt nu nog maar de helft van de prijs voor de auto en wil hem toch perse hebben. Ik heb de volle prijs betaald voor dr nieuwe auto en geen enkele korting ontvangen. Ben ik nu verplicht de auto in te ruilen of kan ik daarvan afzien? De nieuwe auto wil ik wel gewoon nog kopen.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft uw auto ingeruild en een nieuwe auto gekocht. Nu is de uitlaat van uw auto stuk. U moet deze nog inleveren. De garage biedt nu minder voor uw auto. U wilt uw auto niet meer inruilen.

U heeft een overeenkomst gesloten die u niet zo kunt wijzigen. Dat kan alleen als de garage daarmee akkoord gaat. Dat is dus niet het geval. U moet uw inruilauto inleveren zoals deze was op het moment dat u de overeenkomst sloot. Dus met werkende uitlaat. De garage kan nu een (redelijk) bedrag in mindering brengen voor herstel van de uilaat. U zou kunnen navragen wat de kosten voor herstel zijn. Die zijn misschien lager dan het bedrag dat de garage nu in mindering brengt. U zou de uitlaat in dat geval ook zelf kunnen laten herstellen voor u de auto inruilt. Dat is wellicht voor u gunstiger.