Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stotteren en inhouden Citroën C-Crosser diesel

Vraag gesteld door Arthur1967 op 7 januari 2017

Als ik mijn c-crosser diesel na snelheid van 140-150 laat terugzakken naar 120 gaat de auto stotteren en inhouden. Wat kan dit zijn?

Net grote beurt gehad waarbij is vervangen. EGR klep is softwarematig dichtgezet en roetfilter verwijdert. Af en toe gooi ik er Bardahl injector cleaning in. Ben geen techneut, maar kan het luchtmassameter zijn o.i.d.? 275.000 km op de teller. Dank alvast!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na een grote beurt waarbij de EGR en het roetfilter van uw auto zijn uitgeschakeld houdt de motor van uw Citroën C- Crrosser in en schokt.

Uw auto heeft een typegoedkeuring met een roetfilter en werkende EGR en het is dan ook niet toegestaan om dit te verwijderen. Bij ontdekking langs de weg bij een controle of bij de APK keuring kan dit tot problemen leiden. (milieudelict)

Om de motor te laten draaien zonder dat er foutmeldingen komen is er ingegrepen in de software. U beschrijft dat de problemen zijn ontstaan na deze ingrepen, de kans dat dit de oorzaak van de huidige problemen is lijkt mij dan ook groot.

U zult dus terug moeten naar de garage die de beurt en de overige werkzaamheden heeft uitgevoerd.

Ik ga er vanuit dat dit geen Citroën dealer is. Misschien moet de auto wel naar een Citroën dealer om de originele software terug te zetten.