Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor slaat niet goed aan bij starten. Toyota Corolla 2.0 D4D BJ09-2004

Vraag gesteld door frenske op 8 januari 2016

Vorige week tweede keer startmotor aan gruzelementen (tweede in 5jaar, na 100.000km gereden te hebben). Het blijkt dat m.n. bij koude start de motor niet goed/lekker aanslaat. Iemand een idee??

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt dat uw Toyota Corolla D4D koud moeilijk wil aanslaan met twee maal een kapotte startmotor als vermoedelijk gevolg.

Het slecht aanslaan zou meerdere oorzaken kunnen hebben. Een mogelijke oorzaak zou al heel simpel bij de accu vandaan kunnen komen. Een accu met te weinig startstroom kan ook een reden van slecht aanslaan zijn. Verder moet koud de voorgloei-installatie in orde zijn kan een te lage brandstofdruk ook een oorzaak zijn. Verder nog mogelijk slechte contacten van krukas- en nokkenassensor of een gebrekkig massa.

Opties genoeg dus maar géén herkenbare veel voorkomende oorzaak. Nader onderzoek is dus noodzakelijk waarvoor u wellicht bij een diesel diagnose specialist op het beste adres bent. Maak wel duidelijk van tevoren een afspraak over de diagnose kosten.***

Reactie van frenske:

Beste Jos,
Wat bedoeld u met "Maak wel duidelijk van tevoren een afspraak over de diagnose kosten." want eigenlijk is dat de reden voor het starten van dit issue. Ik wil torenhoge onderzoekskosten voorkomen. Ik heb de auto bij een Bosch Car Service garage in onderhoud en vertrouw deze op zich....maar ja dat uur-tarief. En het is ook voor hem zijn brood... Dus enig advies bij hoe die diagnose-kosten af te kaderen zijn is welkom.***

Reactie van Jos van der Drift:

Waar ik op doel is inderdaad te voorkomen dat na twee dagen zoeken u nog niets heeft, behalve dan een torenhoge rekening. Meldt daarom vooraf hoeveel u maximaal aan diagnose kosten wilt besteden. U zou bijvoorbeeld kunnen aangeven dat wanneer het euvel niet binnen drie uur gevonden wordt verder onderzoek wordt afgeblazen.

Ik wil nogmaals benadrukken dat een diesel diagnose specialist wellicht het snelst de vinger op de juiste plek weet te krijgen.