Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automaatbak volvo XC90

Vraag gesteld door Derek2 op 27 september 2017

Hallo, Ik heb een Volvo XC90 T6 uit 2005. Laatst verscheen de melding "automaat service spoed". De auto is uitgelezen bij een bedrijf gespecialiseerd in automaten. Daaruit bleek dat de automaat "een keer geslipt is" en dat de bak daarom volledig gereviseerd moet worden. A 3100 euro. De melding is gereset en de automaat schakelt zoals altijd; ik ben ongeveer 100KM verder en de melding komt niet terug. Ik heb ook niets gemerkt van een (eenmalig) slippende automaat. Mijn vraag is; is het terecht dat de garage adviseert direct de bak te reviseren; of zou ik ook kunnen doorrijden tot ik vaker klachten krijg en dan alsnog reviseren. Of zijn er nog andere (goedkopere oplossingen) denkbaar. Alvast hartelijk dank!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volvo XC90 T6 uit 2005 gaf een foutmelding over de automatische versnellingsbak"automaat service spoed" U bent bij een automaat specialist geweest die de automaat heeft uitgelezen en hij adviseert een revisie. U vraagt of dit noodzakelijk is en of u kunt doorrijden na deze melding.

Als een automaat specialist slip heeft vastgesteld in de sequentiële automaat van uw Volvo is het zeker niet aan te raden om gewoon door te rijden. Het ontstaan van meer schade in de versnellingsbak en eventueel uitvallen van de aandrijving is niet uit te sluiten.

Als u aan het oordeel van uw garage twijfelt kunt u een second opinion laten uitvoeren bij een andere automaat specialist, bijvoorbeeld Autrans.

Misschien is het nog mogelijk de versnellingsbak te spoelen en de filters te vervangen maar dat is afhankelijk van de staat van de versnellingsbak.