Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto geschikt waarin makkelijk een rolstoel in te vervoeren is

Vraag gesteld door RidleyRoy op 2 juni 2015

Wij zijn op zoek naar een tweedehands zuinige auto waarin in de kofferbak een rolstoel te plaatsen is. Bij voorkeur zonder de rolstoel in te klappen.
Een Kangoo of Berlingo zijn nogal duur in aanschaf en verbruik. We zoeken iets kleiners als dat kan. Tips zijn welkom voordat we een hele reeks van garages langs gaan om te passen en te meten.
Het gaat dus niet om iemand zittend in een rolstoel te verplaatsen (aangepaste auto's).

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het zou bij voorkeur een auto moeten zijn met een relatief lage tildrempel maar wel met een wat hogere daklijn. U noemt zelf al de Berlingo en Kangoo maar vallen wat budget buiten de boot. Het is niet duidelijk wat het budget is maar ik noem een aantal kandidaten;
Skoda Roomster
Toyota Yaris Verso
Fiat Qubo
Peugeot Bipper
Citroen Nemo

Hopelijk kunt u met deze suggesties verder.***

Reactie van fekko:

zou ik de scootmobiel (170 kg + de maten passen) van mijn vader in een yaris verso kunnen zetten (natuurlijk met opritplank)***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik kan niet helemaal de inschatting maken of het formaat van de stoel past binnen de afmetingen van de laadruimte. In ieder geval is de Yaris Verso zéker een geschikte kandidaat vanwege de lage tildrempel en met oprijplanken relatief makkelijk toegankelijk. Vandaar dat de Yaris Verso voor een dergelijke doelgroep een gewilde auto is.