Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is de prijs van een accu voor Opel Ampera?

Vraag gesteld door Jan Neels 1 op 26 november 2015

De dealer zegt dat Opel hem gratis vervangt als hij niet meer goed is, maar vertelt niet wanneer zij vinden dat hij niet meer goed is. Ik sta voor een aankoopbeslissing van een Opel Ampera en wil dit graag weten, maar de dealer geeft hierop geen antwoord.

Ik weet wel dat er bedrijven zijn die die accu's vervangen, maar die afficheren ook geen prijs

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de het accupakket kost van een Opel Ampera.

Levensduur 
Formeel garandeert Opel een levensduur van tenminste 160.000 km en 8 gebruiksjaren. Binnen die periode is er dus sprake van een gratis vervanging. De constructie is overigens ook zo dat de accu nooit volledig ontladen kan worden om juist op een zo lang mogelijke levensduur te komen.

Kosten accupakket
Wat een accupakket bij een noodzakelijk vervanging kost is bij ons ook niet bekend. Vermoedelijk is er ook geen consumentenprijs bekend omdat de Ampera nog lang geen 8 jaar op de markt is. Wellicht dat Opel pas een bedrag gaat noemen wanneer wat leeftijd en kilometrage betreft de eerste accu's het zouden kúnnen begeven. In dit stadium zou het noemen van een bedrag misschien een afschrikkende werking kunnen hebben.

Indicatie
Wat een indicatie is wanneer dat zou moeten gebeuren wordt niet omschreven maar vermoedelijk wanneer de capaciteit meer dan 30 procent is afgenomen. Overigens zien we een voorspoedige doorontwikkeling in dit soort accu's wat met name óók gunstig is voor de prijs.

 


***

 

 

 

Reactie van Sokrates:
Een levensduur van 8 jaar en 160000 km. Ik overweeg een occasion te kopen. Dus let ik ook op jaartal en gereden km's. Maar geldt die garantie van Opel ook voor een occasion, bv uit 2012 en 80000 km?

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Sokrates:
Garantie Opel Ampera bij occasion?