Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Ka onderhoud

Vraag gesteld door Vlek op 23 januari 2018

Ik heb een Ford Ka, bouwjaar 2010, met KM 198.000.
De Ford heeft al twee keer een hoog bedrag te incasseren gehad, nu staat de teller op €2500,- Mij lijkt dit nogal duurder t.o.v. wat de auto waard is. Nu vraag ik mij af of de kosten hoger zijn ingeschaald om op deze wijze mij over te halen om een andere auto te kopen of zijn de kosten reëel t.o.v. de Km stand en bouwjaar.
Wat is dan voordeliger? De Bovag had mij al geadviseerd om goed na te denken of je dit bedrag hieraan wilt spenderen, de kans bestaat dat je de €2500,- er niet volledig voor terug kan krijgen.
Kan iemand mij als leek hierin van advies voorzien.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de onderhoudkosten van uw Ford Ka.

Wanneer ik kijk naar de huidige inruilwaarde volgens de ANWB/Bovag Koerslijs,t kom ik uit op ongeveer 2000 euro. Op basis van de te verwachten kosten van 2500 euro is het moment van afscheid niet onredelijk of zelfs verstandig te noemen. De auto wordt dit bedrag niet extra waard en zijn dure reparaties in de nabije toekomst ook niet hiermee meteen uitgesloten. Met deze tellerstand zijn onvoorziene reparaties niet uit te sluiten kan deze auto ook de bekende ''bodemloze put'' gaan worden.

Ik kan natuurlijk niet inschatten in hoeverre de garage u een redeijk beeld schets óf dat er andere belangen meespelen. Een feit is wel dat bij hoge kosten hét moment is aangebroken serieus aan een vervangende auto te denken. Zeker wanneer de restwaarde lager is dan de kosten voor noodzakelijke reparaties.