Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervangen van schijfremmen en remblokken

Vraag gesteld door prins1962 op 13 november 2017

Ik heb bij mijn autodealer mijn schijfremmen en remblokken laten vernieuwen. ik rijd een Jeep grand cherokee van nov 2010 met de uitvoering 3.6 V6 overland. na de rekening van de garage ben ik geschrokken over de prijzen van de remschijven en de remblokken. De remschijven kosten 172,05 per stuk dus 344,10 excl btw dan kom je op 416,36 en voor de remblokken kosten 211,78 excl btw dan kom je op 256,25 . dit is voor de voorste remschijven en remblokken. dan komt er natuurlijk nog het arbeidsloon bij en dat is 68,29 excl btw dat word dan 82,63 . Nu is de vraag, zij zeggen wij hebben er orginele jeep onderdelen opgelegd, deze zijn zo duur. de vraag is nu is deze prijs acceptabel voor de orginele schijven en blokken en verder de vraag ik heb nagezocht via internet voor orginele schijven en blokken en dan krijg ik wel natuur;lijk een ander merk , maar als ik de duurdere remschijven eruit haal een prijs van ongeveer 70 euro per schijf, dat is toch een erg groot verschil denk ik. wat is nu jullie antwoord hierop. Dus is de prijs van de orginele schijven en blokken akzeptabel en zou je net zo goed andere passende schijven en blokken kunnen nemen.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U werd geconfronteerd met een hoge rekening voor remschijven en remblokken van uw Jeep.

De onderdelen zijn duur. Er zijn originele onderdelen gebruikt, en die zijn altijd duurder dan aftermarket onderdelen van een ander merk. U mag in ieder geval eerste kwaliteit verwachten.

Deze grote prijsverschillen zijn een gegeven. We kunnen dat wel of niet acceptabel vinden, maar de garage mag die prijzen vragen.

Uit uw verhaal blijkt dat er vooraf geen prijsopgave is gevraagd. Op het moment van prijsopgave heeft de consument de keus om originele onderdelen te gebruiken, of te kiezen voor een goedkoper alternatief. Dat kan bij de merkdealer, of elders.
***

Reactie van prins1962:

remschijven en remblokken
Ik heb deze remschijven en remblokken nu op de jeep , van orginele jeep onderdelen en goede kwaliteit zoals u zegt. hoeveel km ongeveer zou ik hier bij normaal rijgedrag hierbij kunnen rijden. en als ik bijvoorbeeld maar30.000 km met de remblokken kan rijden is dit dan normaal en ok of kan ik dan reklameren bij de garage. en hetzelfde geld voor de remschijven ,stel ik heb deze ook bij een 45.000 km versleten is dit dan akzeptabel. deze vraag stel ik omdat ik anders net zo goed de goedkopere erop had kunnen laten leggen. de garage beweert dat deze orginele remblokken en schijven veel langer meegaan als de goedkopere. Kan ik dan wel op de garage terug vallen als deze orginele schijven en blokken snel versleten zijn ?


prins1962