Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kruipsnelheid van automatische versnellngsbak in te stellen?

Vraag gesteld door senior2014 op 17 augustus 2015

automaat met P R N D 3 2 L. Ik vind de auto wat te snel kruipen in R en D.
uiteraard altijd voet op rempedaal en doseren.
Is de kruipsnelheid regelbaar ?
ik zou liever hebben dat de kruipsnelheid wat lager afgesteld zou kunnen worden of afstellen op helemaal geen kruipsnelheid in R en D.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De kruipsnelheid is afhankelijk van het afgeregelde stationaire toerental. Wanneer je van N naar D of R gaat, zal het toerental wat inzakken. Het motormanagement zal dit razendsnel afregelen om uiteraard afslaan te voorkomen. Wanneer het stationaire toerental in N, D en R nagenoeg gelijk is, lijkt alles keurig afgeregeld te worden. Mits natuurlijk de basisafstelling van het stationaire toerental niet te hoog is. Wanneer het toerental belast én onbelast ruwweg rond de 800-900 toeren bedraagt, lijkt mij dat er geen technische oorzaak is maar zit dit in de constructie van de auto opgesloten. Dan is dit duidelijk een producteigenschap waar géén stelmogelijkheden voor zijn.***

Reactie van senior2014:

Bedankt voor het antwoord. De Suzuki dealer zegt dat er niets af te stellen valt.
Via het motormanagement en / of de automaat afstelling zou toch iets af te stellen
moeten zijn ? Of zie ik dit verkeerd ? Suzuki Alto 2014 automaat.
Ik vind op het gehoor het stationaire toerental aan de hoge kant.***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik denk dat er eerst vastgesteld moet worden of het toerental overeenkomstig de fabrieksspecificaties is. Als dit daadwerkelijk het geval is valt er in de software niets te veranderen en betreft het een producteigenschap. Aan de automaat valt wat dat betreft al helemaal niets af te stellen.