Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dezelfde fout 4 keer nieuwe Skoda 2 jaar oud.

Vraag gesteld door ANWB experts op 31 maart 2018

Wij hebben 2 jaar 3mnd geleden een nieuwe Skoda rapid gekocht. Na 6 maande gaf hij op de snelweg aan UITVAL rembekrachtiging aan. Dit heeft zich nu al een aantal keren voorgedaan en na 4 reparaties afgelopen weekend weer. Hij moet nu weer naar de garage. Eigenlijk durf je de weg niet meer op, je kunt wel remmen, maar je moet hem tot de bodem intrappen. Hoe kunnen we dit verder oplossen? Bij Skoda repareren ze het wel maar het probleem blijft, en voor een auto van 2 jaar? Wat nu gedaan?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Skoda Rapid van net 2 jaar oud heeft nu 4 keer een foutmelding "Uitval rembekrachtiging"gehad. U geeft aan dat de auto wel remt maar dat u heel hard moet trappen.

U geeft niet aan welke uitvoering Rapid u heeft, benzine of diesel.

Het probleem lijkt in de rembekrachtiging zelf te zitten. Mogelijk zit het probleem in de rembekrachtiger zelf maar kan ook in een vacuümklep of de vacuümpomp zitten.

Een probleem dat zich maar eens in de 6 maanden voordoet is helaas slecht te traceren. Als het probleem zich voordoet kunt u het beste gelijk naar de dichtstbijzijnde dealer rijden. De oorzaak is waarschijnlijk te traceren als het probleem zich voordoet.***

Reactie van ANWB experts:

Dank voor u antwoord. Het is een Skoda Rapid benzine. Maar hoe moet je dit nu aanpakken bij de dealer? Hij is dus al 3 keer gerepareerd of je bent hem dan twee weken kwijt ( eerste keer ) of een paar dage. Nu moet hij dus weer gerepareerd worden. Is allemaal ok maar als het straks weer gebeurd? De garantietermijn gaat verlopen, en ik vind het niet normaal bij een nieuwe auto. Zouden we bij de dealer een afspraak ( wat dan ook ) kunnen maken. Het is niet een pak suiker wat je gekocht hebt. Ik hoop op een antwoord, want we weten het niet meer.