Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik overweeg een andere tweedehands auto aan te schaffen. Wat is de beste koop?

Vraag gesteld door Ton57 op 15 februari 2016

Ik rij al jaren naar tevredenheid Japanse merken. Mijn laatste twee auto's waren een Toyota Camry, opgevolgd door een Mitsubishi Space Star (model 2005).
Ik overweeg om een iets nieuwere auto aan te kopen, bouwjaar 2010. Ik heb mijn oog laten vallen op een Mitsubishi ASX, de Nissan Qashqai en de Toyota Corolla Verso. Is tussen de genoemde modellen veel verschil qua betrouwbaarheid en degelijkheid? Wat beschouwt u als beste koop?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent opzoek naar een vervanger voor uw huidige Mitsubishi Spacestar.

De genoemde kandidaten zijn zeker geschikte opvolgers. Wat betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid betreft scoren de Corolla Verso en de Mitsubishi ASX de beste resultaten. De Qashqai van die generatie scoort misschien een fractie minder maar de verschillen zijn te verwaarlozen.

Van alle genoemde auto's zijn occasiontests beschikbaar op onze website. Uiteraard worden ook de Wegenwacht ervaringen meegenomen in de beoordeling en is dit ongetwijfeld een nuttige aanvulling voor het maken van de juiste keuze.

Hier de link naar alle autotests.***

Reactie van C. van Aartsen:

Ik las in de autotest dat de Mitsubishi ASX diesel een uitzonderlijk lange remweg heeft. Dat lijkt me niet zo veilig. Geldt dit ook voor de benzine-uitvoering?***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik kom bij de benzine uitvoering géén kritische berichten tegen over matige remvertraging en lange remweg.