Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke brandstof voor een klassieker?

Vraag gesteld door 370Z op 19 april 2017

Ik heb twee auto's van net geen 30 jaar oud. Ik hoor dat dat de huidige brandstoffen euro 95 schade kunnen veroorzaken, vooral als je E10 tankt. Wat is een veilige oplossing voor langere termijn (toekomst)?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een brandstofvraag voor uw twee klassiekers.

In Frankrijk, Duitsland en Belgie is E10 als vervanger voor de gebruikelijke euro 95 inmiddels een bekend verschijnsel. Maar eigenlijk is er voor een klassieker die niet geschikt is voor E10 altijd wel een geschikt alternatief beschikbaar. Aan de pomp zal je altijd wel een ''normale'' brandstof vinden met 98 octaan als prima alternatief voor de door E10 vervangen gebruikelijke euro 95.

In Nederland kom je inmiddels steeds regelmatiger E10 (Blue One 95) tegen bij een beperkt aantal tankstations. Het óók in Nederland overgaan op E10 is best een regelamtig terugkerende discussie. Vooralsnog is het nooit de bedoeling geweest hiermee de gebruikelijke 95 te vervangen maar om het er naast te verkopen als extra product. Bij de stations waar E10 (blue One 95) te koop is wordt óók gewoon de gebruikelijk 95 aangeboden. Het is lastig om ver vooruit in de toekomst te kijken maar wij zien euro 95 niet zo gauw plaatsmaken voor E10.