Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

dieselauto ombouwen naar benzine?

Vraag gesteld door wilweten op 10 juli 2018

Overweeg een busje of kleine bestelauto te kopen en kom dan vooral veel diesels tegen. Nu is het niet de verwachting dat ik heel veel kilometers ga rijden en ook al het gedoe rond milieuzones maakt een (oudere) diesel niet erg aantrekkelijk. Iemand tipte mij dat je voor enkele honderden euro's, ruim begrip natuurlijk, een dieseltje vrij eenvoudig om kan laten bouwen tot benzine. Is dat juist en aan te bevelen? De tipgever had het over een VW-busje, misschien geldt het niet voor gesloten bestelauto's e.d. Mijn budget is beperkt, denk aan hooguit 3.000 euro, liever minder. Indien ombouwen niet aan te bevelen is: wat zijn goede alternatieven, vooral ook qua brandstofverbruik? (MPV's bekeken, lijkt me niks)

Alvast dank voor uw reactie

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een busje of kleine bestelauto en vraagt of het eenvoudig is om een auto van diesel naar benzine om te bouwen.

Om een auto met een diesel motor om te bouwen naar benzine is niet eenvoudig te doen en is tevens kostbaar.

Niet alleen de motor moet vervangen worden maar ook de versnellingsbak, kabelbomen en elektronica. Met het door u aangegeven budget gaat dat niet lukken.

Daarna zal de auto gekeurd moeten worden door de RDW waar u mogelijk op problemen stuit als de betreffende auto niet met de gemonteerde motor leverbaar was.

Voor wat betreft de kleine bestelauto's zou u kunnen kijken naar een Renault Kangoo, Opel Combo, Peugeot Partner of een Citroén Berlingo. Deze auto's zijn op benzine binnen uw budget verkrijgbaar.***

Reactie van wilweten:

Hartelijk dank, ik ga rondkijken.