Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

verkeersboete vanuit Zwitserland

Vraag gesteld door Robburgr1 op 3 februari 2016

In juni 2015 naar Italie gegaan, uiteraard door Zwitserland gereden.

Eind September 2015 ontving ik 2 boete's voor snelheidsovertredingen. De overtredingen veroorzaakt in Zwitserland maar het boete bedrag kon ik voldoen door te betalen via een Duits rekeningnummer, deze heb ik ook meteen voldaan.

Nu 01-Feb-2016 krijg ik weer een boete uit Zwitserland voor een snelheidsovertreding die ook fors duurder is, ik heb na correctie 29 km/h te hard gereden waar ik maar 80 km/h mocht rijden (in een tunnel op de snelweg) de boete is CHF 400,- boete en CHF 210,- heffing en CHF 25,- onkosten Totaal CHF 635,-.

Nu mijn vraag is het normaal dat je een boete nog krijgt na ruim 7 maanden & wat zijn de gevolgen als ik de bekeuring niet voldoe ?. Heeft Zwitserland ook contact met de Nederlandse autoriteiten kwa boete's

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft wederom een verkeersboete ontvangen uit Zwitserland en heeft hier enkele vragen over.

De verjaringstermijn in Zwitserland met betrekking tot verkeersboetes bedraagt 3 jaar. Een tijdsbestek van 7 maanden tussen begaan overtreding en ontvangst van de boete komt vaker voor.

Een soortgelijke vraag is eerder op ons platform gesteld. In deze ging het om nagenoeg dezelfde overtreding met dezelfde opgelegde boete. U vindt de vraag en het antwoord hier: https://www.anwb.nl/experts/juridisch/vraag/7ac7c566-18a0-4690-ab43-e006197a43ab/bekeuring-uit-zwitserland