Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete noorwegen

Vraag gesteld door muldonk.wd op 10 januari 2018

heb 19/6/2017 parkeerboete gekregen, zonder kennisgeving/foto iets toegestuurd van EURO Park.
ben mijn van niets bewust, vraag me zelf af of ik daar wel geweest ben?? inmiddels naheffingsaanslag ontvangen. Wat moet ik hier mee??
Wouter Donker

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt op 19 juni 2017 een parkeerboete gekregen uit Noorwegen van Europark. U bent zich daar niet van bewust en vraagt wat u met de boete moet. U hebt inmiddels ook een naheffingsaanslag ontvangen.

Noorwegen is geen EU-lidstaat. Daardoor kan niet op grond van het Europese Kaderbesluit wederzijdse inning van geldelijke sancties aan Nederland worden overdragen. Het is wel mogelijk dat er een incassobureau wordt ingeschakeld om de boete te innen indien u niet overgaat tot betaling van de parkeerboete. Bovendien zullen de Noorweegse autoriteiten uw gegevens in het opsporingsregister opnemen. U loopt dan het risico dat u bij de grensovergang of een verkeerscontrole in Noorwegen alsnog moet betalen.

Alleen als u kunt aantonen/bewijzen dat u niet op die plek bent geweest/aldaar hebt geparkeerd heeft het eventueel zin om bezwaar te maken. Indien u dat niet kunt dan doet u er verstandig aan de boete alsnog te voldoen om zo verdere problemen te voorkomen.

Voor meer informatie over boetes uit het buitenland, verwijs ik u graag naar onze webpagina: 'Boete uit het buitenland'.