Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vet in aandrijfas

Vraag gesteld door Annelein op 11 januari 2018

Wij hebben een Mazda X5 en problemen met de aandrijfas. De auto is nu pas 1 jaar oud en de klachten waren er direct. Er is toen een nieuwe aandrijfas in gegaan maar er waren nog steeds klachten met trillen.
Na veel bellen met de garage en de importeur hebben zij er vet in gedaan en onze vraag is of dit vet MP Lithep Graese EP 2 wel passend is voor een homokoneet. De garage wil nl. niet vertellen wat het originele vet is dat er in zit.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over vet in de homokineet van de aandrijfas van uw Mazda (C óf M)X5.

Het genoemde vet is van het Muliti Purpose type en dus geschikt voor verschillende toepassingen. Wanneer ik kijk naar de eigenschappen van dit smeermiddel, dan past dat wel bij het functioneren en de belasting van een homokineet. Dit middel wordt óók wel gemoemd als alternatief om homokineten te smeren en beschikt overeenkomstige eigenschappen die ook specifiek bij homokineet vet wordt genoemd.

Wanneer de aan u door dealer/importeur vertstrekte informatie is dat dit type vet is gebruikt, en hiermee hopelijk ook het betreffende euvel mee is opgelost, is er wat mij betreft geen reden argwanend te zijn over het gebruikte middel.