Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

terugdraaien km teller

Vraag gesteld door Reader op 10 oktober 2018

auto (bmw, Jahreswagen) met km stand 30.000 km geimporteerd uit Duitsland; bij toeval stelt de garage bij een reparatie vast dat de teller 105.000 km is teruggedraaid hetgeen in de laptop van de monteur afleesbaar is, die direct op de motor is aangesloten.Kan dat tegenwoordig worden uitgelezen op de computer? en... hoe dit aan te pakken?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over een mogelijk teruggedraaide teller.

De betreffende BMW heeft een ingebouwd systeem waarbij de kilometerstand in diverse elektronische componten wordt opgeslagen. Hij heeft dat via een aangesloten laptop kunnen uitlezen.

Bij o.a. de modernere generatie BMW wordt de kilometerstand vaak ook in de sleutel opgeslagen. De merkdealer kan deze kilometerstanden dan óók uitlezen. Op zich natuurlijk een hele goede ontwikkeling maar geen garantie dat de creatieve sjoemelende autohandelaar daar in de toekomst óók weer een trucje voor gaat bedenken.

Maar wanneer u een auto heeft gekocht, met op papier bij aankoop een bepaalde tellerstand die niet blijkt te kloppen, is er dwaling in het spel. Zie aanvullend onze pagina Teruggedraaide kilometerstandwelke stappen u kunt ondernemen.