Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn Nissan micra 2012 98PK trekt regelmatig zeer slecht op. Dit probleem doet zich al 3 jaar voor. Wie kan mij helpen en hoe moet ik verder?

Vraag gesteld door ton51 op 8 juli 2015

Ik heb dit al twee jaar lang regelmatig aangegeven bij de Nissan dealer, Autobedrijf Van Leijden in Alphen aan den Rijn. Ze lezen de auto uit en alles is ok, dus de auto is in orde. Ook maken ze een proefrit waarbij het probleem toevallig net niet optreedt, dus geen afwijking geconstateerd, auto in orde bevonden. Ik heb dit probleem ook gemeld bij Nissan Nederland. Zij hebben contact opgenomen met mijn Nissan dealer en daaruit geconstateerd dat de auto in orde is. Hierop heb ik verontwaardigd gereageerd en wacht nu al 6 weken op antwoord. In die 6 weken heb ik nog 2x gemaild en 1x gebeld waarom ik geen antwoord krijg.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Van deze nieuwe DIG-S motor van Nissan zijn bij ons dergelijke klachten niet bekend. Deze driecilinder met compressor heeft best vlotte rijeigenschappen, mits het motortje op toeren wordt gehouden. Onder de 2000 toeren is er niet veel trekkracht en is het wachten op de ondersteunende bijdrage van de compressor. Dit is overigens géén verklaring voor uw klacht maar een omschrijving van het motorkarakter. Op basis van uw klacht ga je bijna denken dat gebrek aan trekkracht misschien met de compressor te maken zou kunnen hebben. Het blijft echter vervelend dat het motormanagement géén storing laat zien waardoor uw klacht misschien ook in twijfel wordt getrokken. Misschien zou het een voorstel kunnen zijn dat de dealer langer over uw auto zou kunnen beschikken, om over een langere periode te kunnen testen. Hopelijk wordt het incident dan wel opgemerkt. Misschien dat u dan over een vergelijkbare vervangende auto zou kunnen beschikken om zelf vast te stellen dat die auto dit verschijnsel niet heeft. Het is jammer dat u weinig respons krijgt van de importeur. Ik ben wel van mening dat de dealer verantwoordelijk is voor het geleverde product en dat dus de aangewezen partij is. Misschien zou u mijn suggestie kunnen voorleggen.