Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol Kroatie

Vraag gesteld door Berndsen op 3 juli 2018

Op de site vind ik informatie over prepaid tolkaarten voor in Kroatie. Nu is veel informatie in het Engels en Kroatisch en kom ik er niet uit. Is het voordelig om een prepaidkaart te kopen, wat zijn de regels en wat zijn de voor- en nadelen? Of is het beter gewoon ter plaatste tol te betalen bij de tolpoorten?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Zoals u in uw vraag al meldt is het mogelijk om tol in Kroatië elektronisch af te rekenen: een tolbadge, in Kroatië ETC genoemd.

U krijgt een korting van 21,74% op de toltarieven. Een snelle rekensom leert dat u de eenmalige aanschaf van € 16,50 hebt terugverdiend als u meer dan 72,50 aan tol zou uitgeven. Blijft u naar schatting onder dat bedrag (toltarieven staan op anwb.nl) dan is het goedkoper om tol ter plaatste te betalen. Het apparaat biedt ook het voordeel dat u sneller langs de tolpoortjes bent.

U moet het apparaat van tevoren schriftelijk aanvragen. Het kan dan bij de verkooppunten van de HAC worden opgehaald. U krijgt een account waarop u transacties kan zien en het saldo kan bijhouden.