Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is een astra 1.4 turbo sport 140pk een juiste keus.

Vraag gesteld door Loet op 14 juni 2017

Goedendag,
Ik overweeg een astra 1.4 turbo sport met 140 pk te kopen om mijn caravan van 1300 kg probleemloos te verplaatsen. Is dit een goede keus of is het beter een auto met een zwaardere motor zonder turbo te kopen. Ik rijd nu een volvo v50 1.6 turbo uit 2007 en vertrouw deze niet meer sinds de turbo het had begeven en nu weer problemen heeft met het motorvermogen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt een Opel Astra 1.4 Turbo Sport 103KW te kopen om een caravan van 1.300 kg te trekken. U wilt uw Volvo V50 vervangen omdat deze voor de 2e keer vermogen problemen (turbo) heeft.

De Opel Astra is een prima keuze voor uw caravan van 1.300 kg. De te verwachten prestaties van deze combinatie zijn goed te noemen zowel voor het wegkomen op een helling (16%) als bij een constante snelheid van 90 km/h.

U geeft aan dat u uw Volvo niet meer vertrouwd nu hij voor de 2e keer turboproblemen heeft. U geeft niet aan op welke termijn de turbo voor de 2e keer stuk is en wat de oorzaak was van de 1e turboproblemen. Als de oorzaak van de problemen niet is verholpen komen de problemen natuurlijk terug.

AMT heeft een mooie omschrijving voor het vervangen van een turbo en het onderzoek naar de oorzaak.

Als de turbo vervangen is en de oorzaak verholpen zou u weer een betrouwbare auto moeten hebben.