Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koerslijst i.v.m. bpm aangifte bij import

Vraag gesteld door Janssens op 6 juli 2015

Ik wil een auto importeren en daarvoor moet ik een bpm aangifte doen. Eén optie daarbij is het gebruik maken van een koerslijst. Nou heb ik begrepen dat de ANWB een koerslijst beschikbaar heeft voor haar leden. Dus ik wil graag weten wat de historische nieuwprijs, de huidige inkoopwaarde en de kilometercorrectie zijn.

In eerste instantie heb ik dit telefonisch proberen te achterhalen, maar de telefoniste vertelde me dat dit via het forum moest.

Het gaat op een Ford Focus ST uit 2009. Waarschijnlijk zijn er nog meer details nodig, maar dan hoor ik dat graag.

Alvast bedankt.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Koerslijst
De Koerslijst is gewoon voor iedereen beschikbaar op de website. U kiest dan weliswaar niet voor het selecteren via het kenteken maar voor de handmatige selectie in het invulschermpje ernaast. Voor import moet u bij de genoemde bedragen kiezen voor de inruilprijs. Deze komt nagenoeg overeen met de inkoopwaarde. De oorspronkelijk verkoopprijs vindt u in het kolommetje ernaast, eventueel aangevuld met de door u geselecteerde accessoires. Een kilometercorrectie is er niet omdat de Koerslijst de waarde baseert op de door u ingevoerde kilometerstand. Wanneer u er niet uitkomt wil ik natuurlijk graag met u meekijken. Ik heb dan wel de details nodig van de Focus zoals de maand van het bouwjaar, kilometerstand, 3 of 5 deurs en eventuele extra's.

 


***

 

 

 

Reactie van Janssens:
Beste Jos,

Ik heb de nieuwwaarde en inruilwaarde zonder kilometercorrectie van jullie website gebruikt om de verschuldigde bpm uit te rekenen m.b.v. de koerslijst methode, maar dan kom ik ongusting uit. Het is veel goedkoper om de afschrijvingstabel van de belastingdienst zelf te gebruiken.

In ieder geval bedankt voor uw toelichting.

 


***

 

 

 

Reactie van BBPartners.nl:
Geachte heer Janssens,

Er zijn meerdere koerslijsten beschikbaar die geaccepteerd worden door de Belastingdienst waarmee u BPM aangifte kunt doen. De koerslijst van de ANWB is niet de enige mogelijkheid. Dit kan voordeliger zijn dan de afschrijvingstabel. Laat u daarom eerst goed informeren over de mogelijkheden voordat u zomaar aangifte doet op basis van de afschrijvingstabel. Het zou tenslotte zonde zijn om onnodig te veel BPM te betalen.