Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijwind Renault Kadjar

Vraag gesteld door vdnrt op 25 augustus 2017

Mijn nieuwe renault kadjar (april 2017) heeft aan de bestuurderskant een hinderlijk sterk rijwind geluid. Bij de garage heeft men er naar gekeken, maar men ontkent dat probleem. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kan ik doen? Waar kan ik meer informatie krijgen/vinden?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U meldt een hinderlijk sterk windgeruis bij uw Renault Kadjar. Uw dealer wimpelt de klacht af door hem niet te erkennen.

Windgeruis bij de Kadjar klinkt ons bekend in de oren. In de ANWB test van de Kadjar maken wij ook melding van windgeruis door de forse buitenspiegels.

Het lijkt er echter op dat de mate van windgeruis per exemplaar verschilt. Op het Renault forum lees ik soortgelijke ervaringen van eigenaren die het windgeruis buitenproportioneel vinden. Ook lees ik dat volgens forumleden de oplossing bekend is, en bij verschillende Kadjars al succesvol toegepast. Het bestaan van het verschijnsel kan dus met goed fatsoen niet meer ontkend worden.

Ik hoop dat u met deze informatie met succes bij uw receptionist kunt aankloppen. Hij of zij heeft toegang tot de technische ondersteuning van de importeur.