Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault megane 3 station (eind 2012) betrouwbaar?

Vraag gesteld door Vork op 2 juni 2018

Ik rijd momenteel een golf 6 uit 2010 met 190k op de teller. Binnen een aantal weken verwachten we een kleine. Alhoewel een golf ruim genoeg zou moeten zijn krijg ik de mogelijkheid een Renault megane 3 station Böse uitvoering uit 2012 met 140k op de teller over te nemen. Ik weet wie er in gereden heeft en hij heeft er weinig problemen mee gehad. De reputatie van de Renault occasions was in het verleden matig maar ik weet dat de kwaliteit wel beter is geworden. Voor ik een verkeerd model koop zou ik graag jullie advies willen over:
- zijn er bekende zwaktes (dingen die vaak kapot gaan) en zo ja, zijn dat grote onkosten?
- wat is de betrouwbaarheid als je hem minimaal tot de 200k wilt rijden.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de betrouwbaarheid van de generatie Renault Mégane 3.

De Wegenwacht meldt over deze generatie Mégane het volgende; ''In navolging van de Laguna heeft Renault ook de Mégane naar een veel hoger kwaliteitspeil getild. Opvallend is in dit verband de toepassing van een ander, beter type individuele bobines, die voorlopig storingvrij blijven. Eén euvel is bij deze Méganes wel bekend. Bij sommige exemplaren loopt de kabelboom net te strak langs de versnellingsbak. Daar zit bij gas geven en loslaten altijd beweging in. Daardoor kan de kabelboom doorslijten, wat veroorzaakt dat de injectoren geen stroom krijgen en dan stopt de motor er vanzelf mee. Een noodreparatie is wel mogelijk, maar daarna volgt in de garage nog een flinke ingreep, waarbij de kabelboom ook iets moet worden verlegd. Bij andere Méganes kennen we voorlopig geen karakteristieke euvels''.

Een gebruiksduur van tenminste 200.000 km is feitelijk wat u van elke auto mag verwachten zonder grote gebreken. Op basis van het bovenstaande Wegenwacht oordeel én de berichten die wij via dit platform bereiken, hebben wij geen reden om twijfels te hebben over de duurzaamheid van deze generatie Mégane.