Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volkswagen jetta distributieriem of ketting

Vraag gesteld door Raymundo op 13 september 2016

Goedendag,

Ik heb een volkswagen jetta 1.2 tsi uit 2011 op het oog. Nu is het voor mij niet helemaal duidelijk als deze een distributieriem of ketting heeft. De auto heeft bijna 200 000 op de teller staan dus graag wil ik weten als en wanneer deze word vervangen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar het type distributie van de 1.2 TSI-motor in een Volkswagen Jetta.

De motor is voorzien van een distributieketting. Die is niet in alle gevallen probleemloos, zie daarover het artikel op anwb.nl.

Het gaat in Nederland volgens een woordvoerder van importeur Pon voornamelijk om 1.2-TSI motoren die zijn gebouwd vanaf 2010. 'De serie- en chassisnummers waarom het in ons land gaat zijn bekend. Het gaat om zo'n 940 exemplaren. Bij 85 procent ervan is het tijdens een onderhoudsbeurt al kosteloos vervangen', aldus de woordvoerder.

In een enkel geval gaat het volgens de zegsman ook om de 1.4 TSI-motor. Zit de auto niet meer in de fabrieksgarantie dan is er een coulanceregeling van kracht.

Als u de auto bij een merkdealer koopt, kunt u er van uit gaan dat de ketting is vervangen. De serie- en chassisnummers zijn bij ons niet bekend. U zou dat dus vooraf moeten checken bij een Volkswagen-dealer.